marți, 16 iunie 2009

USTUROIUL,ANTIBIOTIC NATURAL


O metoda traditionala si extrem de eficienta de combatere a racelii si a gripei este consumul zilnic a 3 -4 catei de usturoi . Acesta este un exceptional antibiotic natural ,datorita substanteei antioxidante pe care o contine ,alicina.Usturoiul protejeaza nu doar afectiunile respiratorii.

Mod de folosire - uz intern:

- in multe forme de cancer, uleiul de usturoi este administrat oral, impreuna cu uleiul de menta si drojdia de bere, in combinatie cu injectiile cu vitaminele F, K, E si clorofila
- usturoiul crud pisat ajuta organismul sa se curete singur, eliminand toxinele


Mod de folosire - uz extern:

- tratament extern in acnee. Un catel de usturoi taiat si frecat usor pe zona cu pustule ajuta la vindecarea lor.
- in cazul bolnavilor de leucemie, acestora li se cresteaza vena sublinguala si se freaca timp de cateva minute cu usturoi proaspat.


Usturoiul contine doua componente principale care au importanta terapeutica: allicin si compusi bio-activi care contin sulf. Allicinul se produce in momentul in care catelul de usturoi este taiat sau zdrobit. Cu cat este tocat mai marunt sau pisat mai bine, cu atat mai mult allicin se produce, deci si efectul terapeutic va fi mai puternic. Efectele pozitive ale usturoiului asupra hipertensiunii arteriale se datoreaza compusilor bio-activi care contin sulf. Spre deosebire de allicin, compusii cu sulf din usturoi nu se distrug prin fierbere.













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate